Focus Academy Logo

Hoe krijg je meer gedaan in een wereld vol afleiding?

In de afgelopen jaren is het aantal prikkels dat op ons afkomt vervijfvoudigd. Hierdoor worden we steeds vaker onderbroken in onze bezigheden. Hoe meer onderbrekingen, hoe lager de productiviteit en hoe minder we aan complexe taken toekomen. Daardoor voelen we ons vaak (te) druk en ervaren we meer stress.

In deze training ontdek je hoe de hersenen omgaan met afleiding, identificeer je je concentratielekken en leer je technieken om je focus te optimaliseren. Onze ervaren en enthousiaste trainers begeleiden je bij de ontwikkeling van een persoonlijk plan van aanpak, met nieuwe gewoontes voor structureel meer focus en minder stress.

Focus voor je team of organisatie?
Met onze trainingen, inspiratiesessies en boeken helpen we jouw team of organisatie aan meer focus.
Teams & Organisaties

Het programma

In het eerste blok richten we ons op focus en flow. Wat is focus en hoe kom je in de flow? Je leert hoe afleiding werkt in het brein, maakt kennis met de vier concentratielekken en met het Focus Model.

In het tweede blok onderzoeken we hoe je je eigen weerbaarheid kunt verhogen, om ervoor te zorgen dat je minder snel afgeleid raakt.

In het derde blok gaan we aan de slag met de impact van interne en externe prikkels, zoals mobiele telefoon, e-mail, apps en collega’s. Je ontdekt hoe je gefocust kunt werken in een open office of thuis, en welke spagaat er tussen productiviteit en bereikbaarheid bestaat.

In het vierde blok gaan we alles integreren en maak je kennis met het Tiny Habits model voor gedragsverandering. Je sluit de training af met een compleet, persoonlijk Focus Plan.

Na de training staan onze trainers klaar om te helpen bij de implementatie. Dit verhoogt het langetermijneffect. Deze coaching sluiten we af met een videocall om de persoonlijke terugkoppeling compleet te maken.

Duur: Eendaagse training
Taal: Nederlands of Engels
Aantal deelnemers: Maximaal 12


Na het volgen van de training:

Focus voor je team of organisatie?
Met onze trainingen, inspiratiesessies en boeken helpen we jouw team of organisatie aan meer focus.
Teams & Organisaties

Referenties

Goede bruikbare tips en tricks, gegeven in een goede opbouw door een trainer die theorie en praktijk goed en met humor brengt. Met een goed boekje in een handige doos.

- Gertjan Schram

Goed opgebouwde training met fijne structuur, handige tips en voldoende gelegenheid voor inbrengen eigen vragen. Handig ook dat je na afloop nog coaching kunt krijgen, ingebouwd in het programma. Super goede training met fijne trainer. Echt een aanrader.

- Krista Overwater

Fijn om naar te luisteren. Geeft goede tips over hoe je je beter kan focussen, deelt ook persoonlijke gewoontes, legt kort uit hoe je brein werkt en maakt het een leuke training door veel interactie en genoeg rustpauzes. De tijd vloog voorbij!

- Jacqueline van Vulpen

Wat een ontzettende fijne training was dit! Je wordt je enorm bewust van je eigen ineffectieve gedrag en het leert je omgaan met afleiding. Het fijne is dat je de aangereikte tips direct kunt toepassen in je eigen werk. Inspirerende en enthousiaste trainer!

- Mirjam van den Berg

De training heeft veel tips en tricks opgeleverd maar ook inzicht in hoe afleidingen werken en wat je kan doen om deze prikkels te verminderen of elimineren. Het is altijd fijn om handvatten te hebben om verder te kunnen. Mirjam is daarnaast een prima en open trainer, die open staat voor interactie en toch gestructureerd door het programma gaat.

- Rob van den Bergh

Een hele waardevolle training, kan deze zeker gebruiken. De trainer gaf bruikbare tips en prikkelde om er zelf mee aan de slag te gaan. Met deze cursus heb ik een veel beter inzicht gekregen hoe ik focus kan aanbrengen en vasthouden. In deze hectische wereld van groot belang. Top gedaan!

- Vincent Brouwer

Lees meer referenties op Springest,
waar we met trots gemiddeld 9,1/10 scoren!

Agenda

We organiseren elke maand meerdere Focus Management trainingen online via MS Teams en op locatie te Amsterdam of Utrecht.

Je kunt ook gebruik maken van verschillende leerplatformen:
Springest - de Leerrekening - EduBookers

Bedragen zijn in euro, inclusief 21% BTW.
Op al onze trainingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.