Focus Academy Logo

Meer focus voor je
team of organisatie?

We worden vaker onderbroken, krijgen minder gedaan en ervaren meer stress. Daarom is focus een essentiële vaardigheid geworden. Je focus aan kunnen zetten wanneer het er toe doet, je focus uit kunnen zetten om weer op te laden.

Als je in staat bent om je focus te managen, heeft dat een positief effect op je productiviteit en (werk)geluk. Het verhoogt je weerbaarheid tegen afleiding en stress.

Met onze trainingen, inspiratiesessies en boeken helpen we jouw team of organisatie aan meer focus.

Focus Managament training

Tijdens de eendaagse training Focus Management ontdekken deelnemers hoe de hersenen omgaan met afleiding. Naast het ontwikkelen van een persoonlijk plan van aanpak, biedt de training een uitgelezen mogelijkheid om in teamverband afspraken te maken. Hoe zorgen we met elkaar voor een optimale focus?

Locatie: Op locatie of online.
Duur: Dagtraining, zeven uur inclusief pauzes.
Taal: Nederlands of Engels.
Aantal deelnemers: Maximaal 12.

Inhoud

  • Eendaagse training voor meer focus.
  • Interactie: ruimte voor eigen inbreng en vragen.
  • Inclusief de Focus Box met werkboek, pen en het boek Focus AAN/UIT.
  • Elke deelnemer ontwikkeld een persoonlijk plan van aanpak.
  • Persoonlijke coaching na afloop van de training (optioneel).

Inspiratiesessies

Grote groep, weinig tijd? In sessies van een uur bieden we een inspirerende introductie op het thema focus.

Locatie: Op locatie of online.
Duur: 45 minuten + 15 minuten Q&A
Taal: Nederlands of Engels.
Aantal deelnemers: Onbeperkt.

Focus AAN/UIT

De inspiratiesessie Focus AAN/UIT is een leuke en laagdrempelige manier om inzicht in het belang van focus te krijgen. Mark Tigchelaar of een van onze andere ervaren sprekers bespreken recente inzichten, onderzoeken en uitdagingen op het gebied van aandacht en concentratie.

Nieuw: Focus Quiz!

Aan de hand van zes categorieën presenteert Oscar de Bos of een van onze andere ervaren sprekers het kennisspel van focus en afleiding. Hoe doet Nederland het ten opzichte van andere landen? Welke invloed heeft de komst van de smartphone gehad? Wat kunnen we leren van kunstenaars en topsporters? Test je kennis en laat je inspireren: de antwoorden zullen je verrassen!

Tiny Habits

De inspiratiesessie Tiny Habits™ is een leuke toegankelijke manier om B.J. Fogg's methode over gedragsverandering te ontdekken. We lichten in het kort de belangrijkste principes van B.J Fogg's Tiny Habits toe.

Wat je moet weten over stress

Hoe houd je je hoofd koel in een wereld van prestatiedruk, aanpoten en hard werken? Spreker en psycholoog Thijs Launspach over hoe je op een gezonde manier kunt omgaan met stress.

Vervolgtrainingen

Korte workshops voor extra verdiepende vaardigheden. Hoe zorg je er voor dat je elke dag naar huis kan met een lege (e-mail) inbox? Hoe kun je je leestempo verdubbelen, zonder verlies van tekstbegrip?

Locatie: Op locatie of online.
Duur: Dagdeeltraining (3,5 uur).
Taal: Nederlands of Engels.
Aantal deelnemers: Maximaal 12.

Inbox to Zero

In deze training ontdek je hoe je elke dag kunt afsluiten met een lege inbox en hoe je ervoor zorgt om geen zaken meer over het hoofd te zien. Door grip te krijgen op alle inboxen die je hebt (mail, Whatsapp, chat, etc.), voorkom je te verdrinken in een overdaad aan berichten.

Snellezen voor Professionals

In deze training leer je hoe je je brein beter kunt gebruiken om effectiever informatie op te nemen en daardoor meer tijd te winnen. Je gaat aan de slag met verschillende methoden. Aan de hand van een voor- en nameting zie je direct resultaat.

Focus Academy Brochure

In de Focus Academy brochure vind je het complete incompany trainingsaanbod, inclusief de prijzen.