Focus Academy Logo

Naast volledige trainingen bieden we inspiratiesessies aan: korte sessies voor grote groepen over focus en aanverwante thema’s zoals gedragsverandering en stress. Onze trainers behandelen in vogelvlucht de belangrijkste inzichten en uitdagingen binnen het thema. Een leuke en laagdrempelige manier om je hele team of organisatie te inspireren!

Focus AAN/UIT

De inspiratiesessie Focus AAN/UIT brengt op een interactieve manier het belang van focus onder de aandacht. In interactie met de groep bespreken we recente inzichten en onderzoeken over concentratie en aandacht en de uitdagingen die spelen op dit gebied.

Aan de hand van de Flow Curve leggen we het aandachtsresidu uit, een begrip uit de neuropsychologie. Vervolgens gaan we dieper in op de vraag: wat is de impact van afleiding?

Met het toenemende aantal prikkels, is afleiding steeds meer een maatschappelijk probleem. Dit lossen we met een sessie niet op, maar we kunnen wel de eerste stap zetten: bewustwording. Door de kennis en inzichten over aandacht en concentratie te delen, hopen we mensen te inspireren om hun focus te verbeteren.

Duur: 35 minuten + 15 minuten Q&A.
Taal: Nederlands of Engels.
Aantal deelnemers: Onbeperkt.

Inhoud

  • Hoe werken concentratie, aandacht en stress op neurologisch niveau?
  • Het optimaliseren van de werk- en privébalans.
  • Het verschil tussen stress en werkdruk.
  • Werkroutines bij het thuiswerken.
  • Q&A.

“In deze tijd gaat het niet om timemanagement, maar om focusmanagement”
— Mark Tigchelaar

Tiny Habits

De inspiratiesessie Tiny Habits™ is een zeer toegankelijke manier om B.J. Fogg's methode over gedragsverandering te ontdekken. We lichten in het kort de belangrijkste principes van B.J Fogg's Tiny Habits toe.

Na een algemene uitleg over de methode gaan we naar praktische voorbeelden en toepassingen: hoe kun je een nieuwe gewoonte aanleren? Welke best practices bestaan er? En welke ‘slechte’ voorbeelden bestaan er, en waarom zijn deze voorbeelden niet goed?

Kort samengevat leggen we uit hoe je de Tiny Habits™ methode kunt gebruiken om je focus te verbeteren en effectiever te werken. Deze praktische sessie bieden we meestal organisatiebreed aan, zodat iedereen binnen de organisatie dezelfde taal spreekt als het gaat om gedragsverandering.

Duur: 35 minuten + 15 minuten Q&A.
Taal: Nederlands of Engels.
Aantal deelnemers: Onbeperkt.

Inhoud

  • De Tiny Habits™ methode.
  • Hoe je zelf Tiny Habits creëert.
  • De relatie tussen Tiny Habits™ en het optimaliseren van je focus.
  • Q&A.

“There are only three things we can do that will create lasting change: Have an epiphany, change our environment, or change our habits in tiny ways.”
— B.J. Fogg

Focus Academy Brochure

In de Focus Academy brochure vind je het complete incompany trainingsaanbod, inclusief de prijzen.